Kytice 100 růží

100 ruzi

Kytice 100 růží provází životní okamžiky, které jsou opravdu výjimečné. Mohou to být významná jubilea, výročí, žádosti o ruku, nebo projev lásky a zamilovanosti. Ať už se poohlížíte po kytici 100 růží z jakéhokoli důvodu, pojďme si nyní říci, jaké jsou rozdíly v délce růží a proč darovat právě 100 růží.

Kytice 100 růží 40 cm >>

Symbolika kytice 100 růží

Kytice 100 růží je krásnou kyticí, která zaujme na první pohled. Samozřejmě, že 100 růží není kytice pro každý den a její věnování vyžaduje opravdu výjimečnou příležitost. O to větší a emotivnější je ale okamžik, kdy kytici 100 růží darujete. Okamžik plný dojetí, štěstí a pozitivních emocí. 

Samotná číslice "100" působí magicky a přitažlivě. Ne jinak je tomu i u kytice.  Číslo 100 podle křesťanských tradic symbolizuje hojnost a úplnost.

Kytice 100 růží 70 cm >>

A jak je to se sudým počtem květů? 

Sudý a lichý počet květů v kytici je téma, které se zkrátka nikdy neomrzí. Klasická pravidla floristiky nám diktují sudé počty květů ve smutečních kyticích. Sudý počet květů má symbolizovat jeden květ pro zesnulého a druhý květ pro Boha. Liché počty květů se darují v ostatních vazbách - k narozeninám, k svátku nebo třeba ve svatebních vazbách. Trendy ve světě nám ale tuto tradici tak trochu nabourávají a proto se na toto pravidlo již nehledí tak přísně. Nedá se říci, která cesta je správná. Záleží především na tom, jaký zvyk upřednostňuje obdarovaná. V případě, že si nejsme jistí, určitě nic nezkazíme dodržením tradičních pravidel. 

Jiná situace ovšem nastává v případě, kdy se jedná o kytici k narozeninám nebo k jiným symbolickým příležitostem. Nic nezkazíme darováním třeba 30, 50 nebo 60 růží ke kulatým narozeninám. Stejně tak nemusíte mít výčitky darovat třeba 34 růží, pokud má žena právě tolik roků. V podobných případech převažuje důležitost symboliky nad zažitými pravidly.

Stejně tak není společenským prohřeškem darování kytice 100 růží. Můžete samozřejmě darovat 99 růží, nebo 101 růží, ale tím hlavním důvodem, proč darovat tak velkou a úžasnou kytici růží je právě ono magické číslo "100".

Bude obdarovaná za kyticí 100 růží vidět?

Velikost kytice se odvíjí zejména od délky růží použitých ve vazbě. Svoji roli hraje samozřejmě i kvalita a velikost květu. Krátké růže splní účel a mají dokonce i své výhody. Ale pozor - do vazby kytice 100 růží rozhodně nedoporučujeme růže kratší než 40 cm. Výhodou krátkých růží je, že kytici udrží i křehká žena pohodlně v jedné ruce. Další výhodou je, že na takouvou kytici není problém sehnat vázu.

Vyžadujete-li ale, aby obdarovaná "za kyticí nebyla vidět", určitě přemýšlejte nad růžemi délky 70 cm a více. V tomto případě se ale bude hodit i váza na 100 růží.

Jak velká je kytice 100 růží

100 růží 40 cm

100 růží 70 cm

 Kytice 100 ruzi 100 růží dlouhé 70 cm

 

100 růží Praha | Kytice 100 růží | Květinářství 100 růží