Kytice růží

Kytice červených a bílých růží

Každá žena je jiná a má ráda jiné květiny. Některá má ráda pivoňky, jiná tulipány, gerbery nebo třeba lilie. Nakonec zajisté potěší jakákoli květina, ale pokud víme, jaké květiny má obdarovaná ráda, jsme ve výhodě. Není žádným tajemstvím, že jedny z nejoblíbenějších květin jsou růže. Kytice růží určitě neurazí, navíc růže jsou dostupné celoročně a pořídíme je v mnoha barevných variacích. 

Kytice růží pod drobnohledem

Chceme-li darovat kytici růží, měli bychom mít nějakou základní představu o velikosti růží, abychom předešli případnému zklamání. Velikost uvázané kytice růží se totiž může zásadně měnit na základě výběru délky a velikosti květu růží. Délka stonku ovlivňuje výslednou velikost kytice růží nejzásadněji, dá se tedy říci, že pokud chceme zapůsobit, rozhodněme se pro delší růže. 

Červené růže délky 70 cm vždy ihned k odběru (100 ks a více...)  >>

Jak bylo již napsáno, velikost kytice růží ovlivňuje i samotný květ. Jeho velikost rozhoduje zejména u větších kytic o objemu a košatosti celé kytice. O velikosti květu růže se nedá říci, že by byl přímo úměrný délce stonku, navíc velikost květu růže se může měnit i během sezony.

Rozhodnutí, zda pořídit dlouhé či krátké růže není vždy jednoduché. Pokud nám jde o určitý symbolický počet růží, například 100 růží v kytici, mohou dobře posloužit krátké růže. Chceme-li ale kvalitní, reprezentativní růži, určitě sáhněte po delší variantě. 

Porovnejte velikost kytice 100 růží délky 40 cm vs. 70 cm  >>

 

Kytice růží červenýchVelká kytice růží?

Hledáte-li velkou růži, pravděpodobně budete muset sáhnout po ekvádorské produkci. Ekvádorské růže se vyznačují velkým květem a dlouhou výdrží. Z klasické nabídky ekvádorské produkce jmenujme červené růže Freedom nebo bílé růže Mondial.

Které růže voní?

Poměrně častým dotazem při výběru růží je, zda voní nebo nevoní. Tento dotaz je na místě, protože v minulosti jsme byli zvyklí, že růže zkrátka charakteristicky voní. Odpovědí je, že voní, ale již se nejedná o tu nezaměnitelnou vůni růže tak, jak jsme byli zvyklí v minulosti. Chcete-li růži, která opravdu voní, musíte sáhnout po růži Red Naomi - jedině u této odrůdy růží se dočkáte vůně podobné těm na babiččině zahrádce.

Jakou barvu kytice růží zvolit?

Kytice červených růží je jasným signálem lásky, vyjádřením "Miluji Tě". Nemusí jít ovšem jen o lásku partnerskou, kytice červených růží je možné darovat i v rámci rodiny či blízkých přátel. 

Kytice bílých růží symbolizuje přátelství, věrnost a oddanost. Bílé růže jsou skvělou volbou k narozeninám kamarádky či kolegyně v práci. 

S kyticí růžových růží se určitě blýsknete na narozeninové oslavě maminky či babičky. Kytice růžových růží působí něžně a romanticky. 

Kytice růží v oranžové barvě symbolizuje skrytou lásku, touhu a vášeň. Pozor tedy na to, komu kytici oranžových růží darujete.

Modré růže vyjadřují úctu a přátelství. Kytici modrých růží tedy darujte osobě, které si opravdu vážíte.

Kytice růží ve žluté barvě symbolizuje žárlivost. I přes tento nehezký význam v symbolice se ale nedá říci, že by žluté růže nebyly oblíbené. Pokud má totiž obdarovaná ráda určitou barvu růží, vybírejte zejména podle tohoto hlediska. 

Kytice bílých růžíKytice červených růží_1Kytice modrých růží  

 

Kytice oranžových růžíKytice žlutých růží