Jarní věnec na dveře

 

JARO JE TADY A S NÍM I VELIKONOČNÍ DEKORACEVěnec na dveře

 

Velikonoční dekorace s jarními motivy promění domov k nepoznání. Nechte se inspirovat a začněte hned při vstupu domů - vyrobte si jarní věnec na dveře. Okenní parapety můžeme vyzdobit petrklíči nebo narcisy ve vkusných květináčích či keramických obalech. Jarní výzdobu můžeme oživit velikonočními zápichy s motivy zajíčků, kraslic či kuřátek.
Buxusový věnec zelená mašle

 

 

 

 

JAK VYBRAT JARNÍ VĚNEC NA DVEŘE

Jarní věnec na dveře nesmí chybět na žádných vchodových dveřích. Jarní motivy jsou nevyčerpatelné, inspiraci pro zdobení věnců můžeme hledat mezi umělými květinami, ale nespočet přízdob nalezneme i v přírodě. Oblíbené jsou jarní věnce s umělými tulipány, z přírodních přízdob můžeme vyzdvihnout sušené květiny, skořápky, křepelčí vejce, březovou kůru nebo dřívka různých rozměrů. Pro zdobení jarního věnce můžeme využít i peříčka, bukvice nebo cibulky modřenců či narcisů.

Jarní věnec buxus 

 

 Jarní věnce mohou být vyráběny na základech z různých materiálů. Využívat lze nejrůznější ratanové korpusy, oblíbené jsou také základy pro věnce z březového proutí. Luxusnější variantou může být věnec z buxusu. Základ pro buxusový věnec si můžeme vyrobit svépomocí, nebo jej koupit již hotový.

Jednotlivé přízdoby upevňujeme ke korpusu tavnou pistolí nebo floristickými drátky. Způsob upevnění přízdob je potřeba zvážit dle použitého materiálu, některé přízdoby nelze tavnou pistolí spolehlivě upevnit a je lépe využít právě floristický drátek.

Dominantním prvkem jarního nebo velikonočního věnce je mašle. Mašli je potřeba pečlivě vybírat, aby celkově ladila se základem věnce jak barevně, tak materiálově.