Květina k MDŽ? Někdy stačí primulka...

Tulipány k MDžValentýn je nenávratně pryč. Záplava červených růží, květinových krabiček ve tvaru srdce a dalších úžasných floristických výtvorů doplněných nejrůznějšími přízdobami s motivy srdíček a medvídků si našla své šťastné majitelky a vše se navrací zpět do původních kolejí. 

Ale nezoufejte - zanedlouho je tu další svátek, oplývající vůní květin. Ano, již 8. března je zde Mezinárodní den žen. A tak nezbývá, než se tak trochu zamyslet, jakou květinou udělat radost tentokrát. 

 

Kytice růží vs. tulipány

 

Kytice růží je klasika, která se hodí k nejrůznějším příležitostem. Ne nadarmo se o růži říká, že je královnou květin, ovšem chcete-li být originální, bude nutné sáhnout po méně běžných květinách. Pokud ale u růží zůstanete, k MDŽ doporučujeme kytici růží růžové nebo červené barvy. žluté tulipány box-logo

 

S ohledem na blížící se jaro bývají každoročně k MDŽ hitem tulipány. Nabídka barev tulipánů je v tomto období již dostatečná a kytice tulipánů může být opravdu veselá. V našem květinářství naleznete v jarním období až 13 barevných variant tulipánů. Je již na Vás, jak tulipány darujete. Možností je více - nejoblíbenější je kytice tulipánů svázaná lýkem bez jakýchkoli doplňků. Působí přírodně a to tulipánům sluší nejvíce. Další možností je tulipány doplnit zelení nebo manžetou. Neméně oblíbené jsou i tulipány v dárkové krabici, nebo chcete-li ve flowerboxu. Tulipány v krabici mají jednu velikou výhodu - nemusíte hned hledat vhodnou vázu, pro několik prvních dní poslouží vodní balení, které je součástí flowerboxu.

 

Další jarní kytičkou, která je již v období MDŽ k dispozici, jsou hyacinty. Krásné, voňavé, okouzlující hyacinty. Máme-li v úmyslu udělat radost mamince nebo babičce, není potřeba vymýšlet složité vazby a kombinace - jednoduchá kytička z několika hyacintů vykouzlí úsměv na tváři jako mávnutím kouzelného proutku.

 

Mezinárodní den žen není o velikých kyticích a laciných gestech v podobě darování kytice třeba 100 růží. Účelem je především potěšit, vykouzlit úsměv... A toho můžeme dosáhnout i darováním třeba jedné jediné růže, nebo třeba úplně obyčejného hrnkového petrklíče.

Primulky