Tulipány nejsou pro každého

Tulipány z Holandska   Tulipány - jedni je zatracují, jiní bez nich nemohou žít. Tulipány nejsou pro každého. Podívejme se tedy na jejich kladné i záporné stránky.

   Než objednáte tulipány, položte si otázku, proč právě tyto květiny? Má je obdarovaná ráda a vy víte, že ji zkrátka jinou květinou větší radost neuděláte? Jste milovníkem všeho holandského? Potom je vše v pořádku a je již jen potřeba vybrat tu správnou kytici tulipánů.

   Pokud ale tulipány objednáváte poprvé, přečtěte si následující řádky. Předejdete tak případnému rozčarování při předání kytice.

 

Na velikosti záleží (?)

Pokud nejste zarytým milovníkem a znalcem těchto úžasných květin, nedoporučujeme Vám holandské tulipány objednávat, zejména mimo jejich hlavní sezonu (což je jaro a podzim). Mnohem lepším řešením je jakákoli míchaná dárková kytice z klasických květin, jako jsou gerbery, chryzantémy, lilie nebo růže. Důvodem je velikost a celkově rozdílný výsledný efekt.

Pro názornost jsme vedle sebe položili 15 ks tulipánů a 7 ks 70 cm dlouhých červených růží. Rozdíl velikosti je patrný z obrázku níže.Tulipány Praha

 

Tulipány volně svázané

Prostě je miluje ?

Pokud již máte zcela jasno, že zkrátka nic jiného než tulipány nepřichází v úvahu, přistupme k výběru té správné kytice tulipánů. Nejdůležitějším měřítkem pro typ vazby je samozřejmě vkus obdarované. Miluje-li tulipány, a prostě ji jinou květinou neokouzlíte, je pravděpodobné, že bude skvělou volbou úplně obyčejná kytice uvázaná přírodním lýkem. Tulipány mají jednu skvělou vlastnost - většina druhů ve váze roste a květ se postupně otevírá. Jeho plné otevření teprve ukáže plnou krásu těchto úžasných květin.

Tulipány s manžetouAle pozor - ne každému se obyčejná, přírodně svázaná kytice tulipánů zalíbí. Pokud objednáváte například květinu k narozeninám pro kolegyni nebo k podobné příležitosti, zvažte doplnění kytice tulipánů manžetou. Dárkové balení sice nepřidá kytici na velikosti, ale dokončí ji a celek působí "uhlazeněji".

Vhodnou variantou, jak zachovat přírodní charakter kytice, ale přitom ji trochu oživit a opticky zvětšit, je decentní doplnění zelení. Vhodné jsou větvičky eukalyptu nebo kokošky, kytici tulipánů lze zakončit rumurou nebo třeba listy aspidistry.

Tulipány jsou krásné a nenahraditelné, ale je potřeba si uvědomovat, že ani při větším počtu tulipánů v kytici nedosáhneme obdobné velikosti tak, jako s jinými druhy květin. Zjednodušeně řečeno - kytice 50 tulipánů nelze srovnávat s kyticí 50 ks 70 cm dlouhých růží.Tulipány se zelení

 Tulipány bývají běžně dostupné v jarním období, kdy je jejich kvalita nejlepší. Mimo hlavní sezonu je potřeba počítat s menší gramáží a bohužel nepatrně vyšší cenou. V našem květinářství se snažíme mít skladem tulipány po co největší část roku, pokud to klimatické podmínky pro jejich pěstování v holandsku dovolují. Díky stálé základně zákazníků, kteří "nemohou bez tulipánů žít", si můžeme dovolit tulipány objednávat přímo z holandska. Můžete si tak dopřát kousek z holandského bohatství třeba i v době, kdy Vám budou všude jinde tvrdit, že "tulipány již nejsou a nebudou". 

Jednou provždy: ve Flowersgohome.cz tulipány byly, jsou a budou !