Valentýn se blíží

Valentýn se blíží 

UPOZORNĚNÍ: OBJEDNÁVKY NA VALENTÝNA 14.02.2023 BUDEME PŘIJÍMAT OD 01.02.2023 (dříve nelze objednávku zadat).

Svátek sv. Valentýna slavíme každým rokem 14. února. I když jej část lidí považuje za svátek "zavlečený" z Ameriky, sv. Valentýn se u nás již poměrně dobře zabydlel. Jste-li tradičněji založení, jako svátek zamilovaných vnímáte spíše první květen. Proč také ne? Vždyť oslav lásky není nikdy dost :-)

Valentýn je po celém světě svátkem lásky a zamilovanosti, mnoho mužů si dokonce tento den vybere k příležitosti požádat svoji milovanou o ruku. 

Náš tip na Valentýna:

ČERVENÁ RŮŽE délky 70 cm 99,-Kč / ks  |  při odběru 30 ks a více: 89,-Kč / ks >>

Kytice červených a bílých růží

Bonboniera, kytice růží nebo dobrá večeře

Patříte-li k těm, kteří Valentýna slaví, určitě si již nyní lámete hlavu, čím letos svoji milovanou osobu potěšíte. Všeobecně nešlápnete vedle pozváním na večeři do některé z luxusních restaurací, kyticí růží, parfémem nebo bonbonierou.

Červené růže jako symbol lásky

Červené růže patří k Valentýnu tradičně a nerozlučně. Kytice červených růží je symbolem lásky a zamilovanosti. Právě to je důvodem, proč jsou červené růže spojovány s Valentýnem a většina lidí volí právě tuto barvu. Nezáleží na tom, jak velkou kytici darujete - důležité je, že je darovaná opravdu z lásky. 

A jaké vazby z růží frčí na Valentýna?

Nedá se říci, že by na Valentýna frčel nějaký konkrétní druh vazby. Na kamenné prodejně se střídají požadavky na klasické kulaté kytice z různých počtů růží, ale i na elegantní míchané kytice. Čím dále častěji se také objevuje poptávka po elegantní kombinaci bílých a růžových růží, působí něžně a romanticky.

Chceme-li se ale držet klasiky - kytice červených růží - nejčastěji připravujeme 15 růží nebo 21 růží. Výjimkou není ani kytice 30 růží, 50 růží nebo symbolických 100 růží (případně alternativa pro vyznavače pravidla lichého počtu květů v kytici 101 růží). 

Levné růže PrahaLevné červené růže Praha

Cena červených růží (resp. nejen růží, ale všeobecně květin červené barvy...) se v období Valentýna liší od zbytku roku. Bohužel burza v Holandsku reaguje na zvýšenou poptávku a ceny vybraných květin se neúměrně navyšují. Pro maloobchodníky je pak nesmírně důležité nasmlouvat množství zboží, které odeberou na Valentýna s dostatečným předstihem. Mohou tak například cenu červených růží udržet na přijatelné cenové hladině. 

V květinářství www.flowersgohome.cz je cena červené růže na Valentýna stanovena již nyní. Doporučujeme upřednostnit objednávku přes e-shop, na kamenné prodejně se může cena po vyprodání rezervovaného množství lišit od ceny na e-shopu.

 

 

 

KVĚTINÁŘSTVÍ PRAHA | CENA RŮŽÍ NA VALENTÝNA | ČERVENÉ RŮŽE CENA